Ik ben dus Nathalie. Er valt genoeg te zeggen, maar eigenlijk vind ik dat niet zo belangrijk. Alleen even kort: christen, gek op koffie en sinds een aantal jaar werk ik in de jeugdzorg. Ik ben er graag voor anderen en ik heb het geluk dat ik hier een passende baan bij heb gevonden. Maar dit werk doe ik bewust parttime, zodat ik ruimte over hou voor andere dingen in het leven.

Eén van die andere dingen is muziek. Ik hou van zingen en muziek maken met mijn gitaar of piano. En ergens tijdens dat muziek maken is er iets gebeurd, waardoor ik nu ineens een EP heb uitgebracht…

Waarom? Misschien vind je me een beetje raar als ik dit zeg, maar ik ga het toch zeggen: Ik weet dat God mij deze liedjes gegeven heeft om er iets mee te doen. Hij heeft mij ideeën en melodieën toevertrouwd. Op de een of andere manier wist ik dat deze liedjes niet alleen voor mezelf bedoeld waren. Ik moest het delen. En ik zeg je eerlijk, ik had duizend en één redenen om het niet te doen. Ik wist dat er zoveel andere muzikanten zijn met meer skills en ik had tenslotte nog nooit zoiets gedaan… Maar toch!

De eerste stap in het proces kwam nadat ik het boek ’Liefde doet’ van Bob Goff had gelezen. Ik leerde dat ik in mijn rol als christen heel afwachtend leefde. ‘Als God dit wil, dan…’ Vaak wachtte ik op Gods actie voordat ik zelf in actie kwam. Maar Jezus woont in mij, dus als ik in actie kom, beweegt Hij mee; de zegen is er al! Pas als ik in beweging kom krijgt God de ruimte om door mij heen te werken! Door deze inzichten wilde ik de droom die God in mijn hart had gelegd uitvoeren, gewoon door stappen te zetten met datgene wat ik al had. Op dat moment was dat vooral mijn spaargeld en mijn vrije tijd…

Nu, ruim een jaar later, is de EP af. Een verzameling van de 5 liedjes die ik heb geschreven. Ik had nooit verwacht dat het zo’n bijzonder proces zou worden! Ondanks de tegenslagen die me onderweg soms de moed in de schoenen deden zakken, heb ik altijd geweten dat dit de juiste weg was. Een belangrijke sleutel om hier doorheen te breken was het teruggeven aan God: daar waar het allemaal begon. Hij legde de droom in mijn hart, dus ik mocht verwachten dat Hij me er doorheen zou helpen.

Mijn grootste verlangen is dat jij steeds dichter naar God toegroeit. Ik hoop en bid dat je bemoedigd mag raken door de liedjes en dat het je tot zegen zal zijn.

Heel veel liefs,

Nathalie Wind

Nathalie Wind, Nathalie Wind, Nathalie Wind